Retur

Retur

Politica de Retur
PROCEDURA RETURNARE PRODUSE
Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

Solicitarile de retur se notifica pe adresa de mail vanzari@pentrurulote.com sau prin prezentarea la sediul SC PENTRU RULOTE cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Returnarea produselor la sediul SC PENTRU RULOTE SRL se poate face de luni pana vineri in intervalul 09:00 – 16:30
Posibilitatea deschiderii coletului la livrare

In momentul primirii comenzii cumparatorul poate solicita curierului deschiderea coletului pentru a verifica starea produsului/produselor.
Acest serviciu ii ofera doar posibilitatea cumparatorului de a verifica daca produsul se prezinta in stare perfecta, nu si posibilitatea de a verifica tehnic (testa/proba) produsul.
Daca in urma deschiderii coletului cumparatorul constata ca produsul comandat nu este în stare perfecta de livrare si prezinta semne de lovire, zgarieturi sau alte probleme de tip estetic, cumparatorul poate refuza comanda. Pentru a refuza comanda cumparatorul trebuie sa completeze un Proces verbal de constatare, in prezenta curierului, in momentul livrarii. Procesul verbal nu mai poate fi completat dupa plecarea curierului.
In cazul comenzilor ce contin mai multe produse, daca in urma deschiderii coletului/coletelor la livrare cumparatorul constata ca unul dintre produse nu se afla in stare perfecta si cumparatorul decide refuzarea acestuia, procedura implica returul intregii comenzi, implicit a tuturor produselor livrate.
In cazul refuzului coletului prin intermediul serviciului “Deschiderea coletului la livrare”, taxele de transport nu trebuie achitate de catre cumparator.

Vanzatorul percepe/nu percepe taxe pentru returnarea produselor. Cumparatorul trebuie informat la momentul achizitiei produsului despre existenta taxelor respective. Consumatorul poate fi obligat să suporte costul aferent returnării produselor în caz de retragere si, pentru contractele la distantă, dacă produsele, prin însăsi natura lor, nu pot fi, în mod normal, returnate prin postă. Pentru mărfuri voluminoase (cum ar fi aparatele de uz casnic de mari dimensiuni etc), vanzatorul trebuie să ofere cel putin o estimare a costurilor de returnare. În cazul contractelor în afara spatiilor comerciale, în cazul cărora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin postă.

Vânzătorul este obligat să returneze banii în termen de 14 zile de la primirea cererii cumparatorului de anulare a comenzii. Rambursarea poate întârzia în cazul în care vanzatorul nu a primit produsele înapoi sau cel putin dovada ca cumparatorul le-a trimis.

Conditii returnare produse
Produsele pe care le returneaza cumparatorul trebuie să fie în aceeasi stare în care le-a primit.
Returul se face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) si toate documentele cu care a fost livrat produsul.
Produsul trebuie să fie în aceeasi stare în care a fost livrat si însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
Dacă cumparatorul a cumpărat mai multe produse de acelasi fel si vrea să le returneze pe toate, doar unul dintre ele poate fi returnat desigilat, returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă returul dacă au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe existente la livrare, dacă produsele au licente OEM activate sau dacă a dezinstalat cumparatorul sistemele de operare sau alte programe existente la livrare.

Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate în cutia Bunului fac parte integrantă din Bun. Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze împreună cu toate accesoriile acestuia.

Transferarea riscului

În cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte tertă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această optiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului fată de transportator.

Diminuarea valorii Bunurilor returnate

Cumparatorului i se permite să testeze si să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor. Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie să le manipuleze si să le inspecteze în acelasi mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. Toate coletele vandute si livrate de pentrurulote.ro vin insotite cu optiunea de “deschidere si verificare colet”

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calitătilor si functionării Bunurilor.

In cazul in care Cumparatorul îsi exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depăseste limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calitătilor si functionării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Bunurilor returnate.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Reconditionat / Resigilat. Valorea finală se stabileste în functie de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initială a produsului nou si valoarea de revânzare a produsului folosit.

Produsele comandate si ridicate din punctul de lucru, nu pot fi returnate conform O.U.G 34 din 2014. (ACESTE PRODUSE POT FI TESTATE LA MOMENTUL RECEPȚIEI).

 

 

X
Conversati cu noi!
1
Buna ziua, Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii!